Het ontbrekende radertje.

Het ontbrekende radertje.

Eigenlijk is de mantelzorgmakelaar een soort van radertje.
Een radertje die eraan bijdraagt, dat de zorg rondom een naaste (weer) soepel verloopt.
Het ontbrekende radertje, met een beetje smeerolie, waardoor partijen weer in beweging komen.

Wie breng ik (weer) in beweging?

De mantelzorger.
Omdat u even niet meer weet wat u als eerste moet regelen, om de zorg voor uw naaste in goede banen te leiden. Uw energie is op en uw hoofd zit vol.
Samen met u zet ik alle vragen en taken op een rij. Geef ik u overzicht en kan ik regeltaken van u overnemen. Samen brengen we de rust terug in het zorgen voor uw naaste.

De WMO-consulent, de jeugdconsulent of medewerker van het zorgkantoor.
Omdat u met een goed geformuleerde en onderbouwde zorgvraag, opgesteld door de mantelzorgmakelaar, in beweging komt. Uw goedkeuring van een verzoek om maatwerkvoorziening is hard nodig voor de mantelzorger, om de zorg vol te kunnen houden.

De werkgever.
Omdat het gesprek met de mantelzorgmakelaar u bewust heeft gemaakt van de zorgtaken die uw medewerker op zich heeft genomen. U regelt voor uw medewerker flexibelere werktijden, ruimte  om onder werktijd privé te bellen of een andere regeling, zodat uw medewerker werken en zorgen kan blijven combineren.

Ontlasten.
Het ontbrekende radertje en een beetje smeerolie. Meer is er niet nodig om beweging te bewerkstelligen! Deze beweging is nodig om de mantelzorger te ontlasten.

Meer weten over wat de mantelzorgmakelaar voor u kan betekenen en hoe er beweging kan komen? Neem gerust contact met mij op. Ik ga graag met u in gesprek.