Denken in mogelijkheden is omdenken.

DENKEN IN MOGELIJKHEDEN IS OMDENKEN

 Gepubliceerd: woensdag 03 oktober 2018 13:22

 Geschreven door P

VERHIP, IK BEN AAN HET OMDENKEN!

Denken in mogelijkheden is mijn motto. Graag wil ik hier dieper op ingaan. Waarom ik het belangrijk vind om te denken in mogelijkheden.

Het is voor mij vanzelfsprekend om te denken in mogelijkheden bij vraagstukken en/of problemen. Of zoals een mooie quote voor op een tegeltje kan zijn; Is het een probleem of een uitdaging?

DE VRAAGBAAK VOOR HET HELE BEDRIJF    

Het is ontstaan in mijn werk als officemanager. Alias “de vraagbaak voor het hele bedrijf”. Er was altijd wel een vraag die beantwoord moest worden, een probleem om op te lossen of gewoonweg een luisterend oor nodig.

Met veel plezier nam ik de vragen, problemen en uitdagingen die er op mijn bordje werden gedropt aan. Maar voordat ik aan de slag ging met het vinden van een antwoord op een vraag, het gesprek van twee kemphanen in goede banen te leiden of een advies geven, nam ik even de tijd om te bepalen:

WAT IS DE WERKELIJKHEID ZOALS DIE IS EN WAT KAN IK DAAR MEE?   

Welke mogelijkheden zijn er om aan ieders wensen en behoeften zoveel mogelijk tegemoet te komen.  Zodat de vraag is beantwoord, de kemphanen weer door één deur kunnen, een advies is gegeven die waardevol is.

Het denken in mogelijkheden was altijd al mijn uitgangspunt in mijn werk als officemanager.

En hoe mooi is het, dat ik al mijn ervaring hierin kan inzetten in mijn werk als mantelzorgmakelaar. Ik ga in gesprek, bied een luisterend oor, analyseer de hulpvraag en probeer een passende oplossing of advies te geven naar de wens en behoefte van u, de mantelzorger.

Denken in mogelijkheden = Omdenken.

Omdenken is een manier van denken waarbij je kijkt naar de mogelijkheid zoals die is en wat je daarmee zou kunnen. Oftewel omdenken is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen.

"Onmogelijkheid is geen feit maar een mening"

Muhammad Ali

Veel succes met het denken in mogelijkheden!